Våre produsenter

De aller beste produsentene

Barcho er så heldig å samarbeide med de aller beste produsentene av olivenolje, balsamico og ekte, tradisjonelle delikatesseprodusenter fra middelhavslandene. Produksjonsmetode og mikroklima er forskjellig, noe som kan gjenkjennes i duft og smak.

Frantoio Franci, Toscana, Italia

Frantoio Franci ble grunnlagt i 1958 i den lille landsbyen Montenero d’Orcia, en liten fjellknaus med utsikt til Orcia-dalen ved foten av Monte Amiata. Grunnleggerne, brødrene Franco og Fernando Franci kjøpte samtidig også olivenlunden Villa Magra, kjent for sitt rike mikroklima og eksepsjonelle olivenkvalitet. I 1995 kom Fernandos sønn Giorgio inn i firmaet. Hans energi, sans for kvalitet og forretningskonsepter ble da kombinert med eksisterende kunnskap. Det har bragt Frantoio Franci til toppen av Italias og verdens stjerneprodusenter.

Molino il Fattore - Luigi Tega, Umbria, Italia

Tega-familien har aner tilbake til 1600-tallet, og har drevet med olivenolje like lenge. Luigi bærer sin bestefars navn og det var han som i 1950 kjøpte gården med olivenpressen fra 1400-tallet. Luigi har restrukturert og utvidet olvenpressen til å inkludere kokekurs, olivensmakinger og et Bed and Breakfast. En dag i oktober 2004 hadde Luigi Tega invitert venner til middag. Han ville at de skulle smake hans nye olje laget utelukkende av Moraiolo-oliven. De ble svært begeistret og en av dem sa: ”Denne oljen er som en lyrisk opera. Dermed var "Lirys Monocultivar Moraiolo" et faktum. Siden har Luigi Tega høstet utallige priser for olivenoljen som regnes som en av Umbrias aller beste.

Acetaia Terra del Tuono, Emilia Romagna, Italia

Acetaia Terra del Tuono har siden 1892 vært drevet av familien Bertolani. De har mer enn 2000 tønner med balsamico-eddik liggende i sine kjellere ved byen Reggio Emillia. Som i vinproduksjon, høstes og presses vindruer. Druemosten kokes så over åpen flamme og lagres deretter på trefat av ulike treslag i mange år.

Seggiano, Toscana, Italia

Seggiano er navnet på en liten landsby som ligger på 450 meters høyde ved fjellet Monte Amiata i det sydlige Toscana. Der begynte Peri Eagleton og David Harrison å produsere olivenolje på den lokale oliventypen Olivastra Seggianese i 1985. Denne særegne olivenoljen vakte begeistring i det engelske markedet og suksessen inspirerte dem til å lete etter flere produkter av ekte, tradisjonelle, italienske delikatesser. Deres søken endte i merkenavnet Seggiano, som representerer en rekke småskalaprodusenter som er opptatt av det beste innen itaiensk mathåndverk, fri for konserveringsmidler eller industripreg. Selv sier de at det er deres gode forhold til de matproduserende naboene i Seggiano som er grunnlaget for deres suksess. Uten dem hadde de ikke kunnet tilby så mange og gode produkter som de gjør. At de snakker språket og kjenner kulturen er selvfølgelig også viktig for at de har knyttet til seg mange av de beste produsentene i området og i Italia forøvrig.

Miguel Torres, Catalunia og Andalucia, Spania

Miguel Torres er nok mest kjent for sin produksjon av vin, men både olivenoljer og vineddiker er blant Torres' kvalitetsprodukter. 1999 markerte året da Miguel Torres utvidet sine gastronomiske tilbud. Da kjøpte Torres-familien den store eiendommen Los Desterrados med flere hundre år gamle oliventrær. Denne eiendommen ligger i Lleida i Les Garrigues, et område i Cataluñia som er kjent for sine fine olivenoljer. Under Torres ledelse har kvaliteten på olivrenoljene steget betraktelig og de produserer også olivenolje i Jaen i Andalucia, helt syd i Spania.

Azienda Agricola Ravidà, Sicilia, Italia

Ravidas familie-eiendom La Gurra ligger i Menfi, sørvest på Sicilia. På 1970-tallet omorganiserte Nicolò Ravidà eiendommen som har vært i familiens eie siden 1700-tallet. Og i 1993 startet tappingen av olivenolje. Siden har de fått utallige priser for sin Ravidá Premium, som ofte omtales som en av Sicilias aller beste olivenoljer I dag er det Nicolo og hans tre døtre, Natalia, Nicoletta og Patrizia som tar seg av de over 100 år gamle oliventrærne. De teller over 10.000 og er av typen Cerasuola, Biancolilla og Nocarella.

Castelas, Provence, Frankrike

Catherine og Jean Benoit Hugues store lidenskap er olivenproduksjon. Deres karriere som "oliverons" skjøt fart da de i 1996 kjøpte en olivengård i Vallée des Beaux de Provence, av mange regnet som det beste området for olivendyrking i Frankrike. I dag er eiendommen på 45 hektar med 12.000 oliventrær, de fleste over 100 år gamle. Olivenoljene høster årlig mange priser og regnes som det beste Frankrike kan tilby.

OliveBranch og The Greek Kitchen

OliveBranch-grunnlegger Maria Koinaki er fra Kreta. Og som de fleste fra Kreta eier hennes familie sine egne oliventrær. Som barn deltok Maria i den årlige olivenhøsten, og hjalp sin far med frakten til den lokale olivenpressen. Etter skolegang i Hellas, fortsatte hun utdannelsen i England. I lengselen etter den friske smaken av Kreta, fikk Maria sendt pakker hjemmefra, fullpakket med fersk olivenolje, kretiske urter og andre lokale matvarer. Maria bestemte seg for å lage farens olivenolje til merkevare, og sammen med sin partner Kamil lanserte hun Olive Branch sommeren 2011. Hennes far jobber tett med lokalsamfunnet og co-operativet hvor hans oliven presses. Siden lanseringen av OliveBranch, har Maria utviklet mange flere produkter, inkludert den populære greske Mezze, de grovkuttede tapenadene og The Greek Kitchen produktene. De har vunnet flere priser, blant annet Good Taste Awards (UK) og Le Prix des Epicures (Frankrike).