Oppskrifter

Tagliolini med sitron​

Bruk tynn båndpasta til denne retten. Forbered en bolle med finrevet sitronskall som legges i litt ekstra virgin olivenolje. Kok pasta, hell på litt Olivenolje med Sitronsmak og strø over revet Parmesan. Legg gjerne på litt frisk mynte eller persille. Legg deretter blandingen i bollen med sitronskall og olje. Retten kan utvides med stekt squash eller aubergine.

Kilde: Luigi Tega

Spaghetti med basilikum og tomat

Skjær tomater i skiver. Bland grovhakket hvitløk, mandler eller pinjekjærner og basilikum og tilsett salt og olivenolje med basilikum. Legg alt i en bolle og la det ståi to timer. Kok pasta al dente og hell den i bollen. Bland og server.

Kilde: Luigi Tega

Vinanbefaling: en frisk rosèvin f.eks. Rosè de Chevakier 2009

Linguine Marinara med ansjos

porsjoner: 4

Hakk 200g ansjosfilet

Surr i en panne med varm Extra Virgin Olivenolje

Hell på litt hvitvin og la koke i ca 10 minutter

Smak til med salt og pepper og hell over 2 spiseskjeer Extra Virgin Olivenolje med hvitløk. Om ønskelig tilsettes litt chili.

Kok 500g Linguine eller Tagliolini al dente, tilsett sausen og dryss finhakket persille over.

Kilde: Luigi Tega

Vinanbefaling: Wittmann Riesling Trocken 2009

Scampi med appelsin og chili

porsjoner: 2

400g rå renset scampi

2 ss Extra Virgin Olivenolje med appelsin

3 ss søt chilisaus

Rå, rensede scampi surres lett i olivenolje med appelsin og chilisaus – på begge sider – inntil de skifter farge. Pyntes med kuttet vårløk eller gressløk. Serveres med godt brød. Retten kan utmerket tilberedes på primus – den perfekte turmat.

Buon apetito!

Vinanbefaling: Leitz Riesling Trocken 2009

Sjømatsrisotto

Sjømatrisotto kan nytes som forrett eller hovedrett. Med Ravidà Premium olivenolje sendes smaken opp en divisjon. Buon apetito!

Radicchiosalat med appelsin

Kutt radicchio/sikori og skjær appelsin i små biter. På bildet har vi benyttet radicchio rosso. Bland grovt hakkede valnøtter. Til slutt smakes det hele til med salt og rikelig med olivenolje med appelsin. Serveres med godt brød. Lages til med Olivenolje med appelsin

Kilde: Luigi Tega

Vinanbefaling: Tamellini Soave 2007

Penne

Olivenolje med basilikum er perfekt til å toppe denne grønnsakspastaen med. Herlig sommermat for varme dager. Buon apetito!

Brokkolisuppe

Denne grønne suppen nytes best med Villa Magra Extra Virgin Olivenolje sprinklet over rett før servering. Buon apetito!